Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
2016.05.18. -

Városi gyereknap

Városi gyereknap a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány rendezésében 2016. május 29.
2016.04.22. -

Liget fesztivál Szolnok

A legjobb hazai zenekarok és a legnépszerűbb zenei stílusok találkozása
4701.06.13. -

Mély megrendüléssel búcsúzuk Kéri József-től

A Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány mély megrendüléssel búcsúzik Kéri József-től, akinek munkája eredményeként Alapítványunk 1990-ben létrejött.
9321.06.13. -

Nagy siker a születésnapon!

Közalapítványunk alapításának 25. évfordulója alkalmából nagy sikerű Gyermeknapot rendeztünk a Turisztikai és Szabadidő Központ területén.
2013.11.25. -

Sajtóközlemény

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0038 Út-Mutató- Köz- és közlekedésbiztonság, bűnmegelőzés szolnoki fiataloknak ÚJ ALAPOKON
2012.12.04. - Szolnok.hu

Újjászületett a Turisztikai Központ épülete

A szolnokiaknak sok régi, szép emléket idézhet a Tiszaliget végén található Turisztikai Központ. Az évtizedek során az egykor korszerű épület állaga alaposan leromlott, azonban pályázati úton lehetőség nyílt a felújításra. Az eredmény látványos lett, és az is fontos szempont, hogy a korszerű technológiák felhasználása a működtetés költséghatékonyabbá válását eredményezi.
2012.07.22. - Szoljon.hu

Félidejénél tart a meleg étel program

Minden nap 672 adagnyi meleg ételt készítenek a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola konyhájában.
5101.06.13. - JNSZMKH Fogyasztóvédelmi Felügyelőség

A Fogyasztóvédők az idén is ott voltak az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen

Idén is megrendezték a fiatalok veszélyhelyzetekre való felkészítését segítő Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. A megyei döntőnek a Szolnoki Turisztikai és Szabadidő Központ adott helyet.
2011.10.06. - Szoljon.hu

Sok szülőnek problémát okoz a nyári szünet

Hétfőn elkezdődött az iskolások által várva várt vakáció. Pontosan tizenegy héten át tart a pihenőidő. Hogy hogyan töltik a gyerekek? Ez a szülőknek okoz fejtörést.
2011.10.06. - Szoljon.hu - Mészáros Géza

Dob meg basszussal bővült ki a Gitártábor

Andrásik Remo idén is a magyar könnyűzenei életben régóta csúcson lévő zenészeket hívta meg, hogy segítsen a fiatal táborlakóknak eligazodni a hangok, kották, hangszerek sűrűjében.
9701.06.13. - Martfu.hu

Ha itt a nyár, akkor itt a nyaralás!

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ három település - Rákóczifalva, Martfű, Rákócziújfalu - területén biztosítja szociális és gyermekjóléti szolgáltatásait. Ebben az évben megszervezte a három településen élő, valamely okból hátrányban lévő gyermekek számára a nyári táboroztatás.
2011.08.02. - blogszolnok.hu

Ismét jönnek a szovjetek

Úgy tűnik, hagyomány lesz a tavalyi I. Szovjet Veterán Járművek Találkozójából. Ezen a hétvégén ugyanis ismét Szolnokon gyűlnek össze az egykori ?nagytestvér? járgányai, amiket vasárnap bárki megtekinthet. A találkozó szervezőjével, ifjabb Kánya Zoltánnal beszélgettünk.
2011.07.18. - Szoljon.hu

Botránymentesen zajlott az EFOTT

Nem is kívánhatott volna tökéletesebb időt, helyszínt és közönséget magának az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT), az év legnagyobb hallgatói bulija.
501.06.13. - Kultography.hu

Ma nyitja kapuit az EFOTT!

Több mint háromszáz fellépővel és nyolc helyszínnel várja ma délutántól a fesztiválozókat Magyarország legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 14:00 órától nyitja kapuit. A 0. napon olyan sztárok lépnek színpadra, mint a világhírű Haddaway-jel kiegészült Smile Rock Circus vagy Ganxsta Zolee és a Kartel.
2011.07.09. - Szoljon.hu

Veszélyhelyzetre készülnek a fesztivál helyszínén

A szolnoki Tiszaligetben kiépített riasztórendszer jelentősen növeli a lefedett területen szervezett tömegrendezvények (EFOTT Fesztivál, Augusztus 20, Gulyásfesztivál) résztvevőinek és a terület lakosainak a biztonságát akár rendkívüli időjárás, akár árvízi védekezés idején.
2011.04.29. - jnszmpvsz.hu - Benke Anikó

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny szolnoki Polgári Védelmi kirendeltségi fordulója

Hagyományosan idén is megrendezésre került 2011. április 28-29-én a felmenő rendszerű Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Szolnok Polgári Védelmi Kirendeltség helyi fordulója a Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központ területén...
2001.06.13. - Szoljon.hu

A táborok egyre megfizethetetlenebbek, mi legyen a gyerekkel?

Jövő héten befejezik a tanítást az iskolákban. A szülőknek nem kis gondot okoz a gyermekfelügyelet megoldása a szünet ideje alatt. Napközis tábor vagy nagymama?
2010.12.18. - Szoljon.hu - Mészáros Géza

Ezer adag melegételt osztanak, hat napon át

A város történetének legnagyobb ételosztására került sor Szolnokon, épp egy évvel ezelőtt.
2010.06.23. - Szoljon.hu

A szülők nem tudnak fizetni, csak az állam segíthet

Az ifjúsági táborokra szükség van. Azok többek, mint egyszerű üzlet, nevelő hatásuk is van. Mégis évek óta egyre kevesebb az iskolai csoport a hagyományos diáktáborokban. A faházas táborok ugyanis nem versenyezhetnek a sok csillagos szállodákkal.
2010.05.27. - Szoljon.hu

Gyermekzsivajtól lesz hangos vasárnap a Tiszaliget

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké.
2010.05.26. - Szoljon.hu

Szolnoki programelőzetes május 27-től

A trianoni békeszerződésről M. Román Béla ny. iskolaigazgató tart előadást Szolnokon, a Damjanich múzeumban május 27-én 16 órától.
2010.05.14. - Szoljon.hu

Feltalálnák magukat földrengés esetén is

Mi a teendő, ha egy házban ragadunk földrengés után? Hogyan irányítsuk a rakoncátlan vízsugarat pontosan egy távoli pontra társaink segítségével?
221.06.13. - Szoljon.hu - Youtube.com

Tiszaligeti Gitártábor 2009

Bár sok pletyka terjedt a városban, hogy idén nem lesz nyári napközis tábor – a szülők és a gyerekek is megnyugodhatnak: csakúgy, mint eddig a Turisztikai Turisztikai és Szabadidő Központban idén is várják az általános iskolásokat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a táborért nem, csupán az étkezésért kell fizetni.
2009.07.20. - hangfoglalasonline.hu

XVI. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor

Aki volt már a táborban az tudhatja, hogy amellett, hogy egy fantasztikus, pörgős hét alatt szórakozva tanulhat a legnagyszerűbb hazai és külhoni tanároktól, zenészektől, kemény munkát és komoly kihívást is jelent a tábori lét. Az elmúlt évek alatt igyekeztünk egyre nagyobb területet lefedni az oktatott tárgyak körében.
2009.07.20. - SzolnokTV

Gitártábor az Ifjúsági Táborban

Tanulj zenét a legjobbaktól a Tisza partján! Ezzel a mottóval hirdették meg idén immár 16. alkalommal a Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábort Szolnokon. Egy héten át a hazai könnyűzenei társadalom nagyjaitól lehet ellesni a szakma csínját-bínját.
2009.06.16. - Szoljon.hu - T. J.

Ingyen busz a napközis táborba

A tiszaligeti Turisztikai és Szabadidőközpontban kétszázötven általános iskolás részvételével nyílt meg a vakáció első napján a nyári napközis tábor.
2009.04.07. - Szoljon.hu - T. J.

Erdei iskolák: befektetés a környezetbe

Erdei iskolák, óvodák számára elérhető pályázatokat is megismerhetik a szakemberek a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének szolnoki tanácskozásán.
2008.08.25. - Szoljon.hu - BJ

Calici vírusra utalnak az első eredmények

Minden valószínűség szerint Calici vírus okozta azt a tömeges fertőzést, amelynek következtében kilenc gyermek és egy tanár került kórházba múlt vasárnap a szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Balatonszepezd-fürdői táborából.
581.06.13. - Szoljon.hu

Immár bizonyos, hogy nem az étel idézte elő a bajt a balatoni táborban

Beigazolódott, hogy Calici vírus okozta azt a fertőzést, amelynek következtében kilenc gyermek és egy tanár került kórházba nemrégiben a szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Balatonszepezd-fürdői táborából — tájékoztatta honlapunkat a tisztiorvosi szolgálat kistérségi kirendeltségének vezetője.
2008.07.24. - Grátisz

Konzerveket osztanak a rászoruló családoknak Szolnok több városrészében

Mit is mondhatnék? Nagy köszönettel tartozunk az illetékeseknek azért, hogy kiegészítik azt a kicsit, ami otthon van. Tudjuk, ezek a konzervek csak néhány hétre elegendők, ám a városvezetés igyekezete mindenféleképpen dicséretes - mondta félszegen Cserenyiné Barát Julianna.
2008.07.23. - Szoljon.hu - Teleki József

Éhkoppon a közétkeztetés

Az élelmiszer és az energia árak növekedésének hatása immár a közétkeztetésben is érződik. Az elmúlt időszakban több település önkormányzata is kénytelen volt emelni a költségtérítéseket. Így, van ahol szeptembertől mélyebben a zsebébe kell nyúlnia a szülőknek.
2008.07.21. - Szoljon.hu - Bogdán János

Szolnokiak estek áldozatul egy fertőzésnek Szepezden

Kellemetlenül ért véget a balatoni táborozás a szolnoki Fiumei úti iskola kilenc diákja és egy tanára számára. Valószínűleg vírusfertőzés okozta rosszullétüket, amely miatt jelenleg is az ajkai kórházban ápolják őket.
2008.07.03. - Grátisz

Meleg ételt biztosítanak rászorulóknak

A nyári szünetben is kerüljön meleg étel a gyermekek tányérjába!
2008.06.19. - Szoljon.hu - Mészáros Géza

Megszavazott előterjesztések

Hét millió forintot szavazott meg a képviselő-testület 679 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek 30 napon át történő nyári étkeztetésére, melyet a Szolnoki Gyermek -és Ifjúsági Közalapítvány fog koordinálni
2008.06.18. - Szoljon.hu - Békési Brigitta

A napközis táborban nem szokás unatkozni

Tizennyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány által szervezett nyári napközis tábor — tájékoztatott Bíró Árpád, a közalapítvány ügyvezető igazgatója.
2008.03.19. - Szoljon.hu - Varga Csaba

Lovaspálya-építők tanácskoznak a turisztikai központban

Pénteken Szolnokon, a Turisztikai és Szabadidő Központ ad helyet a magyar díjugrató pályaépítő bírók egy napos kurzusának. Az előadók közt szerepel Kis István nemzetközi pályaépítő mester, aki a fiatal lovak világbajnokságán több akadályparkot is épített. A rendezvényt a Turisztikai és Szabadidő Központ és a megyei lovas szövetség is támogatja.
2007.06.27. - Szoljon.hu

Programajánló: Nyári disputa az ökoturizmus jegyében

A berlini Német-Magyar Társaság támogatásával, hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezik az „I. Szolnoki Nyári Disputa az Ökoturizmus Jegyében” elnevezésű programot.
2007.06.25. - Szoljon.hu

Jogosan büntettek-e a közterületesek?

Kevésnek bizonyult a parkolóőröknél levő büntetőcédula a hétvégi kutyakiállításon. Több száz olyan autóst bírságoltak meg, akik csak a füves területen tudtak parkolni a ligetben.
2007.05.25. - Új Néplap

Visszaköltözik a Hild térre a gyermeknap

Szolnok központjába, a Hild térre visszaköltözik a városi gyermeknap. Az elmúlt két évben, a művelődési ház átépítése miatt, a szervező Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány tiszaligeti tábora adott otthont a rendezvénynek. Bíró Árpád, a közalapítvány igazgatója elmondta, azért döntöttek úgy, hogy visszatérnek a régi helyszínre, mert oda könnyebben el tudnak jutni a kisgyermekes családok.
2007.05.24. - Új Néplap

Fogyatékkal élőkettáboroztatnak Szolnokon

Tíz művészeti műhelyben több mint száz értelmileg sérült ember táborozik Szolnokon a Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központjában a hét elejétől.
 
Adatvédelmi tájékoztató