Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
« Vissza

Veszélyhelyzetre készülnek a fesztivál helyszínén

2011.07.09. - Szoljon.hu

 A szolnoki Tiszaligetben kiépített riasztórendszer jelentősen növeli a lefedett területen szervezett tömegrendezvények (EFOTT Fesztivál, Augusztus 20, Gulyásfesztivál) résztvevőinek és a terület lakosainak a biztonságát akár rendkívüli időjárás, akár árvízi védekezés idején.

Jelentős fejlesztés következett be Szolnok Megyei Jogú Város lakosságriasztó rendszerében a napokban - tájékoztatta a Szoljon.hu-t Dr. Tótáné Nagy Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.
A Szolnoki Polgári Védelmi Kirendeltség kezdeményezésére a FERCOM Kft. értékes felajánlást tett a város biztonságának növelése érdekében. A felajánlás egy komplett lakossági riasztórendszer ingyenes kiépítését tartalmazta a nyári rendezvényszezon idejére a város rekreációs területének tekinthető Tiszaliget, valamint a Tisza-parti városrész riaszthatóságának korszerűsítése céljából.
A vállalkozás a városvezetéssel és a Szolnoki Polgári Védelmi Kirendeltséggel együttműködve megtervezte és felszerelte a ma legkorszerűbbnek számító Motorola riasztórendszert, amely egy stabil és egy mobil vezérlőből és három darab hangsugárzó (sziréna) végpontból áll. A sziréna végpontok lehetővé teszik szöveges tájékoztatás nyújtását (beszédhang továbbítása formájában) a lakosság részére az esetlegesen kialakult veszélyhelyzetről és a veszélyhelyzet miatt kiadott intézkedésekről.Az elhelyezett hangsugárzók biztosítják a lefedett területen tartózkodók azonnali kiértesítését. A végpontok a Magyarországon jelenleg alkalmazott 4 riasztó szignált (szirénahang) is tartalmazzák (Katasztrófariadó, Légiriadó, Veszély elmúlt jelzés, Morgatópróba). A rendszer már eredményesen működik az ország több településén, főként a veszélyes üzemek környékén élő lakosság riasztásának céljából.
A rendszer három végpontja közül az első a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő központ igazgatási épületén került elhelyezésre, ez biztosítja a Tiszaliget nyugati felének a riasztását, a második és a harmadik végpont a körcsarnok kupoláján kapott helyet, ezek a Tiszaliget keleti felének és a Tisza-parti városrész a riasztását látják el.

A rendszer kiépítése jelentősen növeli a lefedett területen szervezett tömegrendezvények (EFOTT Fesztivál, Augusztus 20, Gulyásfesztivál) résztvevőinek és a terület lakosainak a biztonságát akár rendkívüli időjárás, akár árvízi védekezés idején.

 

 
Adatvédelmi tájékoztató