Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
« Vissza

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny szolnoki Polgári Védelmi kirendeltségi fordulója

2011.04.29. - jnszmpvsz.hu - Benke Anikó

 Hagyományosan idén is megrendezésre került 2011. április 28-29-én a felmenő rendszerű Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny Szolnok Polgári Védelmi Kirendeltség helyi fordulója a Szolnok-Tiszaliget Turisztikai és Szabadidő Központ területén...


Ebben az évben is kegyesek voltak hozzánk az égiek és ragyogó idő kísérte mindkét nap versenysorozatát.
 
Április 28-án, csütörtökön a középiskolás korcsoport mérhette össze a tudását. A csapatok korán reggel lelkesen érkeztek a gyülekező helyszínére. A verseny megnyitóján Tóth Tibor mk. tű. alezredes Úr, a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója köszöntötte a diákokat. Kiemelte azt a tényt, hogy már gyermekkorban is halljuk, milyen katasztrófák érhetik az embereket és erre hogyan kell helyesen reagálni. Ezután néhány technikai információ hangzott el Nagy Róbert mk. pv. százados kirendeltség-vezető Úrtól, majd indulhatott is a verseny. A gyerekek 12 állomáson bizonyíthatták rátermettségüket és tudásukat. Többek között ügyességi pályákon, elsősegélynyújtási ismeretekben, tájoló és térképészet használatában, vízkárelhárítási feladatokban, valamint a veszélyes árukat szállító gépjárművekkel kapcsolatos ismeretükről adhattak számot.
Április 29-én, pénteken az általános iskolás korcsoport versenynapja következett. Itt is lelkes kis csapatok érkeztek a megnyitóra, amelyet Buzás Tibor mk. pv. alezredes, tanácsos Úr a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgató-helyettese tartott, amiben tovább buzdította a nebulókat. A gyerekek ezen a napon is jól felkészültek és nagyon ügyesek voltak.
Természetesen mi is szerettünk volna kedveskedni a gyerekeknek és ezért mindkét napra felkértük a MH 86. Szolnok Helikopter bázis Művelettámogató Zászlóalj Támogató Század tagjait, hogy színesítsék a programunkat Őrkutyás bemutatójukkal. A gyerekek önfeledt nevetése és a véget nem akaró taps bizonyította számunkra, hogy nem volt hiába az erőfeszítésünk.
A Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei fordulóján a Szolnok Polgári Védelmi Kirendeltség részéről képviseli mindkét korcsoportban az első két helyezett:
Általános iskolai korcsoportban:
1.      helyezett: Orczy Anna Általános Iskola Szakiskola és EPSZSZ. Móra Ferenc Általános Iskola Tagintézmény
2.      helyezett: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Szolnok
 Középiskolás korcsoportban:
1.      helyezett: Polgármesteri Hivatal Besenyszög
2.      helyezett: SZOLGSZI, Ruhaipari Tagintézmény
 
Adatvédelmi tájékoztató