Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
« Vissza

Gyermekzsivajtól lesz hangos vasárnap a Tiszaliget

2010.05.27. - Szoljon.hu

 Szolnok városa ezúttal is nagy teret és bőséges programkínálatot szán gyermekeinek. A Remondis Gyereknapnak idén a Tiszaliget ad helyet, ahol egy időben több rendezvény is várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
A Kreatív Nap 2.0 elnevezésű eseményen többek között a fővárosban is nagy sikert aratott 100 csoda kiállítás is megtekinthető. A magyar feltalálók és fejlesztők munkáiból összeállított szemle megmutatja, milyen lehet a jövő 10, 20 vagy akár 30 év múlva. A látogató az Időkapun átlépve megnézheti, mivel közlekedünk majd, hogyan vigyázunk az egészségünkre és a környezetünkre, mire ülünk, mit eszünk, mire fekszünk, mivel játszunk, mivel szépítkezünk, és mivel építünk.

A gyermeknapi rendezvénysorozat nem csupán a legfiatalabbaknak nyújt élményeket, hanem remek szórakozási lehetőséget ad a felnőtteknek is.
A tavalyi debreceni észak-alföldi régió napja után ezúttal Szolnokra „költözik” a régió. A kistérségek termékeikkel, ételeikkel, italaikkal és kulturális hagyományaikkal mutatkoznak be május 29-én a Tiszaligetben. A rendezvényen hazai és nemzetközi partnereink is részt vesznek, így jönnek Skóciából, a németországi Szász-Anhalt régióból és Északnyugat-Romániából is. Este koncertekre kerül sor, a nap fénypontjának ígérkezik Charlie és Somló Tamás műsora.
 
A gyermeknap története egészen 1920-ig nyúlik vissza.

Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban (1920. április 23.), majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben. Az nem világos, akkor miért éppen június 1-jét választották ki. Az ENSZ közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az Egyetemes Gyermeknapot (Universal Children’s Day). Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelőnek gondolnak. Magyarországon ugyan már 1931-től ünnepelték (akkor még gyermekhétnek hívták), majd 1950 óta már csak egy napig tartott, és május utolsó vasárnapját választották az ünnepnek.
A Moccanj családi nap, a szabadidős sportnap, a sportjuniális és a Tigáz-energianap is a gyermeknap része. A sportos programok már május 27-én, csütörtökön elkezdődnek a juniális csapatsportágaival. A szombati nap egy kiemelt program, ahol több szabadidős lehetőség is kipróbálható lesz, kiemelt figyelemmel a felnőtt lakosságra. A tervek szerint és az előzetes nevezések alapján 3-4000 sportoló várható. A sportjuniálison vasárnap 14 sportágban már 12 ezren versenyeznek a ligetben. 
VALAMENNYI RENDEZVÉNY INGYENESEN LÁTOGATHATÓ!
 
Jubileumi ünnepségsorozat a Turisztikai és Szabdidőközpontban

Neves előadók sora lép színpadra vasárnap a Remondis Gyermeknapon — a tiszaligeti Turisztikai és Szabdidőközpont már délelőtt 10 órától várja a kicsiket és nagyokat. A főszervező Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány vezetője, Bíró Árpád elmondta, a szervezet idén ünnepli 20. születésnapját, ezért minden korábbinál emlékezetesebbé szeretnék tenni a gyermeknapot. Ebben segítségükre van „keresztapaként” a Remondis. Támogatásukkal látványos kulturális programot varázsolnak a színpadra, hiszen ezúttal négy koncert is várja a gyerekeket és szüleiket. Délután fél kettőkor az Alma zenekar, negyed négykor Cosombolis, majd közvetlenül utána Dred és Doris szórakoztatja a közönséget. Az egész napos programot pedig este fél hatkor kezdődő Hooligans-koncert zárja. A szervezők évek óta nem csupán nézőként számítanak a legfiatalabbakra. Így idén is, délelőtt a szolnoki iskolák diákjai mutatják meg tehetségüket a színpadon. A Napsugár Gyermekház és a Sportcentrum munkatársainak segítségével ügyességüket és szellemi képességeiket is próbára tehetik a gyerekek. De nem marad el a rendőr-, a tűzoltó- és a kukás autók bemutatója sem.
 
Adatvédelmi tájékoztató