Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
« Vissza

Szolnoki programelőzetes május 27-től

2010.05.26. - Szoljon.hu

 A trianoni békeszerződésről M. Román Béla ny. iskolaigazgató tart előadást Szolnokon, a Damjanich múzeumban május 27-én 16 órától.
NÉPTÁNC GÁLA
Jubileumi néptánc gálaműsor szórakoztatja a közönséget Szolnokon, az Aba-Novák Kulturális Központban. A néptánc gála május 27-én, csütörtökön este hat óra 30 perckor kezdődik. A Vadvirág Gyermek Néptáncegyüttes 30., a Szandaszőlős táncegyüttes 20., a zenés mozgásfejlesztés 10. évfordulója alkalmából várják az érdeklődő közönséget a jubileumi rendezvényre. A táncokat betanították és koreografálták a Művészeti Iskola dolgozói: Bathó Rita, Hoffer Károly, Juhászné Antal Gabriella, Kecskésné Herczegh Katalin, Kovács Józsefné, valamint Nagy Viktor és Stonawskiné Busi Ildikó.
CSIZMÁS KANDÚR
Bábelőadás várja a gyerekeket a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Művelődési Intézet május 29-én 10 órakor. (Kalandokban bővelkedő útja során Csizmás Kandúr barátokra és segítőkre talál, de meg kell küzdenie a gonosz varázslóval is. Vajon küldetése sikerrel fog járni? Vajon a legkisebb fiú elnyeri a királylány szerelmét és kezét? Erre csak akkor derül fény, ha valaki megnézi az előadást.)
CSALÁDI HÉTVÉGE
Családi hétvége és gyereknap lesz május 29-én és 30-án a Tiszaligeti Turisztikai Központ napközis foglalkoztatójánál. Szombaton délután három órakor gyertyafújás és tortaevés! Utána Zöld teaház, kézműves udvar és kézműves ház, este héttől pedig táncház lesz a Szeres népzenei együttessel. A babaházban vigyáznak a kistesóra. Vasárnap zeneház, valamint ringató várja a kicsiket Hodos Szilvia népzenetanárral és a Szeres népzenei együttessel. Ismét nyit a csendes beszélgető hely, a teaház, itt lehet életfát színezni, rajzolni, de lesz játszósarok, családi jóga és asztrológiai elemzés. Ezen a napon is lesz gyermekfelügyelet és szórakoztató gyermekjátékok, valamint kézműves udvar és kézműves ház, mesterség-bemutatókkal.
TÁNCMŰVÉSZET
Május 29-én, 17 órától egyedülálló táncművészeti estet tartanak az Aba-Novák Kulturális Központ tánc csoportjai és a budapesti Táncművészeti Főiskola Modern Szakirány évfolyama. Az érdeklődők megcsodálhatják a tánc elragadó
és dinamikus kifejezésformáit amely minden korosztály számára maradandó élményt nyújt.
MEGNYITÓ
Szabó Ágnes festőművész 70. születésnapja alkalmából rendezett kiállítás nyílik május 29-én a Szolnoki Művésztelepen. A június 20-ig megtekinthető tárlatot dr. Egri Mária művészettörténész nyitja meg.
VÁROSI GYEREKNAP
A Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidőközpontban május 30-án 10 órakor Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg a városi gyereknapot. Az egész napos szórakoztató programban szerepel iskolai csoportok bemutatkozó műsora, táncház a Szeres népzenekarral, lesz Alma zenekar élő koncert, fellép Cosombolis, Dred és Doris. Salsa és break dance bemutatót tartanak, majd a Hooligans élő koncert zárja a szórakoztató műsorok sorát. A gyerekeket várja kisvonat, mászófal, kutyás ügyességi bemutató, tűzoltó- és rendőrautó bemutató, kézműves játszóház, ugrálóvár, póni lovaglás is. Különféle játékokban pedig értékes nyereményeket nyerhetnek a vállalkozó szellemű gyermekek.
BÚCSÚÜNNEP
Szentháromság vasárnapján, május 30-án a Belvárosi Nagytemplomban búcsúünnepet tartanak. Este hét órakor ünnepi mise kezdődik, melyen Fodor József nagyváradi egyházmegyei helynök szolgál és a Veritas kórus énekel.
ÖRÖMÉNEK
A szolnoki Ádám Jenő zeneiskola és Szakiskola legtehetségesebb növendékei a szereplői a május 30-i Szolnoki Galériában tartandó zenés délutánnak. A vasárnap délután három órakor kezdődő esemény címe Örömének, mely során szóló éneket és kisegyüttesek műsorát hallgathatják meg a Capa kiállításra látogatók.
SZÍNHÁZ
A szolnoki Szigligeti Színház nagyszínpadán május 27-én 19 órakor a La Mancha lovagja (Iványi-bérlet), 28-án 19 órakor a Hippolyt, a lakáj (Básti-bérlet), 29-én 19 órakor a Hippolyt, a lakáj (Berky-bérlet), 30-án 15 órakor a Hippolyt, a lakáj a (Latinovits-bérlet) előadás lesz látható. Június 2-án 19 órakor a Hippolyt, a lakáj című (Kiss Manyi-bérlet) című előadást mutatják be a Szigligetiben.
KIÁLLÍTÁSOK
— Nagy István szobrászművész alkotásaiból a napokban nyílt kiállítás Szolnokon, a Damjanich János Múzeumban. A művész alkotásai június 10-ig tekinthetők meg.
— Robert Capa fotókiállítása május 30-ig tekinthető meg a Szolnoki Galérián.
— A Kamilla Foltvarró Kör tagjainak munkáiból rendezett kiállítás nyílt a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Művelődési Intézet Művészeti Szalonjában. Az alkotások május 30-ig tekinthetők meg a könyvtár nyitva tartási rendjében. A Kamilla Foltvarró Kör 10 éve alakult a Hild Viktor Városi Könyvtár és Művelődési Intézményben, tagjaik aktív dolgozók, akik munkaidejük után hódolnak hobbijuknak.
— Baán Katalin fotográfus tárlata nyílt Szolnokon, a Hemóban, mely május 31-ig tekinthető meg.
— Amikor én még kissrác voltam... című retro kiállítás látható az 1960-70-es évekből a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárban.
— Kaid Nabil és tanítványai alkotásaiból nyílt kiállítás május 12-én az Aba-Novák Kulturális Központban, melyet május 29-ig mutatnak be az intézményben.
— A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárban (Szolnok, Pozsonyi út 40-42.) mutatják be a Barlangrajztól a nyomtatott könyvig című, papírgyártás- és írástörténeti állandó kiállítást iskolai csoportok számára. Ugyancsak itt láthatják az érdeklődők az „1848 — gyerekszemmel” elnevezésű kiállítást is.
Heinrich Schorno szobrászművész, a Szolnoki Művésztelep művészének kiállítása május 23-ig látható a Szolnoki Művésztelepen.
— Nagy Dénes festőművész és Nagy Katalin Matild grafikusművész alkotásaiból nyílt tárlat Szolnokon, a Verseghy Ferenc Könyvtár első emeleti galériájában.

 
Adatvédelmi tájékoztató