Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
« Vissza

Feltalálnák magukat földrengés esetén is

2010.05.14. - Szoljon.hu

 Mi a teendő, ha egy házban ragadunk földrengés után? Hogyan irányítsuk a rakoncátlan vízsugarat pontosan egy távoli pontra társaink segítségével?
Többek között ilyen elméleti és gyakorlati feladatok vártak pénteken Szolnokon a „Készülj fel!” ifjúsági katasztrófavédelmi verseny megyei döntőjén résztvevő csapatokra a Turisztikai és Szabadidő Központ területén.

— Általános és középiskolás korcsoportban öt-öt csapat szállt harcba az elsőségért — mondta el a helyszínen érdeklődésünkre Buzás Tibor pv. alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgató-helyettese.
— Az itt versenyző csapatok ezt megelőzően a polgári védelmi kirendeltségi elődöntőkről jutottak be, ami négy helyszínen — Jászberényben, Kunszentmártonban, Tiszafüreden és Szolnokon — zajlott. Mindkét korcsoport legjobbja jut tovább a május 21-22 közötti országos döntőre, amit Csillebércen rendeznek majd. Külön öröm a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség gondozásában a közelmúltban sikerült kiadni egy könyvet az általános és középiskolás tanulók veszélyhelyzetekre történő felkészüléséhez. Ez azért is egyedülálló, mert az ifjúság felkészülését segíti, másrészt eddig még nem volt ilyen országos kiadvány sem.

Buzás Tibor hozzátette a verseny hagyományosan az elméleti résszel, azaz egy tesztsor kitöltésével kezdődött. A további állomások — összesen tíz — katasztrófa- és polgári védelem témakörei mellett, a társszervek közreműködésével garantálták a változatosságot. Ezeken az állomásokon kellett a csapatoknak számot adniuk elsősegélynyújtás, árvízvédelem, tűzoltás, térképismeret és környezetvédelem témakörben szerzett felkészültségükről.

Az általános iskolás korcsoportban a jászárokszállási Széchenyi István Általános Iskola csapata végzett az élen, míg a középiskolások között a törökszentmiklósi Katasztrófavédelmi Ifjúsági Klub csapata szerezte meg az első helyet. A két csapat május 21-22-én a zánkai országos döntőben képviseli majd megyénk színeit.

 
Adatvédelmi tájékoztató