Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
« Vissza

Jogosan büntettek-e a közterületesek?

2007.06.25. - Szoljon.hu

 Kevésnek bizonyult a parkolóőröknél levő büntetőcédula a hétvégi kutyakiállításon. Több száz olyan autóst bírságoltak meg, akik csak a füves területen tudtak parkolni a ligetben.

— Megbüntettek a közterületesek országos fizetett rendezvényen — mondta Bunkóczy Péter, aki vasárnap a tiszaligeti turisztikai szabadidőközpontban tartott kutyakiállításra látogatott. — Méltatlannak tartom, hogy egy megközelítőleg ötezer fős rendezvényen nem biztosított a parkolási lehetőség. Sokan csak az út menti füves területen tudtak megállni az autóikkal, ahol nem volt tiltó tábla — folytatta.

Bővítési lehetőségek
Tavaly a közterületfelügyelet munkatárasai a tiszaligeti strand nagymértékű látogatottsága miatt felmérést végeztek, amelyben 350-400 körüli parkolóhelyet számoltak össze a ligetben. További lehetőségként a turisztikai szabadidőközpont melletti terület parkolóvá való átalakítása jöhetne szóba, ha szükséges. Bíró Árpád, a turisztikai központ igazgatója nem tartja elképzelhetőnek a sportpályák átalakítását gépkocsiparkolóvá.
— A közterületesek azzal érveltek, hogy a körülbelül két kilométerrel arrébb elhelyezkedő sportcsarnok előtt kellett volna parkolnom. 
A férfi elmondta, hogy nem tudja, mi alapján válogattak a közterület-fenntartók az autók között, hiszen nem volt náluk elég büntetőlap, így csak a gépkocsik egynegyedét tudták ellátni cédulával. — Nem tudom, hogy hány forintra büntettek meg és ki merik-e egyáltalán küldeni a fizetési felszólítót — mondta. — Nagy felháborodást keltett a Szolnokra látogatók között a közterületesek ténykedése. Az biztos, hogy nem keltették jó hírét a városnak.
Sokakban felmerült a kérdés, hogy a rendezők miért nem biztosították a parkolási lehetőséget. Joó Bélánét, a kutyakiállítás szervezőjét kérdeztük. — A turisztikai központtól béreltük a területet és közel félezer férőhelyes parkolót biztosítottunk az odalátogatók számára — közölte. — Egész napra ötszáz forint volt a parkolási díj, amit nem tartok egy nagy összegnek. Ennek ellenére volt olyan vendég, aki a belépésnél közölte, hogy nem fizet, inkább kockáztat és a területen kívül áll le az autójával — tudtuk meg.
Bíró Árpád, a turisztikai központ vezetője örömmel üdvözölte a szolnoki önkormányzat azon célkitűzését, hogy enyhíteni próbálják a parkolási gondokat a ligetben új parkolók kijelölésével. — Nagyon pozitív dolognak tartom, hogy vannak olyan rendezvények Szolnokon, melyekre az ország minden tájáról érkeznek hozzánk vendégek — mondta. — Sajnálatos, hogy efféle gondok rontják a város megítélését az ország különböző pontjairól látogatók szemében — közölte. — Hozzátette, hogy mindig több lesz a gépkocsi, mint a rendelkezésre álló parkolóhely. 
A turisztikai központ igazgatja elmondta, hogy voltak más országos rendezvények is a Tiszaligetben, ahol a zöld területen történő parkolást nem büntették. A kutyakiállításnál sajnos nem méltányolták az országos jellegét a bemutatónak. Nem tudni, hogy milyen szempontok alapján válogatnak.
A közterületfelügyelet intézményvezetője, Szűcs Miklós elmondta, hogy nem csak a Tiszaliget elején, hanem a a strand előtt is két nagy tábla is található, melyek szerint tilos a ligetben a füves területre parkolni. Ezen kívül önkormányzati rendelet is szabályozza a parkolást. — Véleményem szerint a szervezőknek kell felmérniük az igényeket és gondoskodniuk arról, hogy legyen elég parkolóhely — közölte. — A lovaspálya területén is lehetett volna férőhelyet biztosítani a gépkocsik számára. Nem szép látvány, amikor gyerekek helyett autók láthatóak a játszótéren. 
A vezető beszámolt arról, hogy a közterületes munkatársak lefényképezték a ligetben levő üres és kihasználatlan parkolókat a kutyakiállítás idején. Igaz, hogy gyalogolni kellett volna a rendezvény helyszínéig, de ez nem került volna negyedóránál több időbe. — Valóban előforult már, hogy országos rendezvényen nem büntették meg a kollégák a nem megfelelő helyen parkolókat. Erre azért nem került sor, mert akkor az Olajcsarnok mellett felszórt és oszlopokkal elválasztott területén állították le a járműveiket a vendégek.
A vasárnapi kutyakiállításon megbüntetettek között voltak, akik az Olaj-meccsek idején is a füves területen parkoltak, mégsem bírságolták meg őket. A közterületfelügyelőségen dolgozó munkatársaktól megtudtuk, hogy hétköznaponként körülbelül 15 darab büntetőcédulát szoktak magukkal vinni a parkolóőrök fejenként, hétvégén a büntetések száma elérheti akár napi 80-at is. Amennyiben nincs elég cédula a közterületes dolgozóknál, kénytelenek visszamenni a központba újabbakért, mivel a cetlik szigorúan sorszámozottak.
 
Adatvédelmi tájékoztató