Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
« Vissza

Dob meg basszussal bővült ki a Gitártábor

2011.10.06. - Szoljon.hu - Mészáros Géza

 Andrásik Remo idén is a magyar könnyűzenei életben régóta csúcson lévő zenészeket hívta meg, hogy segítsen a fiatal táborlakóknak eligazodni a hangok, kották, hangszerek sűrűjében.
 
„Szolnok az origó!” - utalt a Gitármánia tábor tekintetében városunk fontosságára Andrásik Remo. A nyaranta hagyományosan megyeszékhelyünkre lecövekelő zenei továbbképző találkozó szervezője 18 éve nyitotta ki először a sokáig folyamatosan vándorló tábor kapuját, mígnem 9 esztendeje rátalált városunkra, s azóta állandó helye van az eseménynek. Ilyentájt, nyár közepén a Tiszaligetbe érkeznek a hazai zenésztársadalom nagyjai, hogy a világ legjobb hangszereivel, speciális körülmények között oktassák a zenélésre vágyó fiatalokat és kevésbé fiatalokat is. Idén 290-en csaptak a húrok közé.
- A kezdetekkor az autodidakta módon gitározó fiatalok hangszeres és zenei tudását szerettük volna feljebb srófolni, ma azonban már más hangszerekre, továbbá énekre, illetve stúdiózásra, hangtechnika-tanulásra is szervezünk kurzusokat - szólaltattuk meg Andrásik Remót. A szervező elmondta, többéves nomád életmód után azért Szolnokot választotta a nyári tábor állandó helyszínéül, mert egyrészt a város az ország közepén helyezkedik el, másrészt, mert a zenés „szabadegyetemnek” otthont adó tiszaligeti Szabadidő és Turisztikai Központ ideális helyszínnek bizonyult, s amely létesítménynek igazgatója nagy lelkesedéssel fogadta be a zenei továbbképző találkozót és annak résztvevőit: - Bíró Árpád egykoron, s talán még ma is basszusgitáron játszott és játszik, ezért értő fülekkel, de elsősorban megértő lélekkel viszonyul hozzánk! - hangsúlyozza köszönetét a szervező.
Andrásik Remo idén is a magyar könnyűzenei életben régóta csúcson lévő zenészeket hívta meg, hogy segítsen a fiatal táborlakóknak eligazodni a hangok, kották, hangszerek sűrűjében. Az alaphangszerek, a dob, a gitár és a basszusgitár, a billentyűs és az ének mellett többek között hangtechnikai, stúdiózási és hangszerépítési ismeretekre is szert tehetnek a fiatalok: - Nem egyforma tudással érkeznek hozzánk a srácok. Ezért alap- és haladó csoportokat alakítunk ki, s ezáltal mindenki a saját felkészültsége alapján juthat tovább a szakmai lépcsőfokokon - mondja. 
Andrásik Remótól megkérdeztük, ilyen hosszú idő távlatából gondolt-e arra, hogy bejegyzett zenei iskolát nyit? 
- Már tizennyolc éve is ez volt a középtávoli célunk, igaz, akkor még csak egyetlen hangszert favorizáltunk mi is. Egykori rokkerként azt szerettem volna, ha minél több magyar fiatal kitanulva az ismereteket, a későbbiekben remek együtteseket hoznak létre, s kiváló számokat komponálva lesznek határon túl is nagyon sikeresek. Másoknak összejött ez az iskolaalapítás, például az egyik legjobb zenészbarátomnak, Póka Egonnak is, aki már évek óta, azt hiszem 1998 óta ügyvezető igazgatóként jegyzi a Kőbányai Zenei Stúdiót. A tanulmányaikat itt végzők hivatalos középfokú szakmai oklevelet szerezhetnek. De elmondhatom, hogy a Gitártábor egykori „hallgatói” közül is sokan már ismert, népszerű zenészek, keresett zenekarokban nyomják, vagy sok helyre hívott magánelőadók. Természetesen azóta is keresem a lehetőséget iskolaalapításra, s bár imádom a tábort, de szeretnék már egy állandó kőépületet az intézményesített tanításra. Egyébként jelenleg is tárgyalok ezzel kapcsolatban, de erről nem szeretnék többet szólni, mert elkiabálnám a szerencsémet - véli Remo.
 
 
Adatvédelmi tájékoztató