Élménysziget Akadálymentes honlap
Facebook Profil
Értesüljön Ön is elsőként legújabb ajánlatainkról a FACEBOOK-on.
Jelölje be ismerősnek a következő profilt:
"Turisztikai És Szabadidő Központ"
Paintball

PAINTBALL

Csapatépítésre, osztálykirándulásra, táborozókra optimalizálva.

Tiszaliget élménysziget! (EFOP-1.2.12-17-2017-00002) projekt honlap megtekintéséhez kattintson ide.
Megjelent! Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány 20 éve
Megtekintéshez kattintson ide
« Vissza

Ismét jönnek a szovjetek

2011.08.02. - blogszolnok.hu

 Úgy tűnik, hagyomány lesz a tavalyi I. Szovjet Veterán Járművek Találkozójából. Ezen a hétvégén ugyanis ismét Szolnokon gyűlnek össze az egykori ?nagytestvér? járgányai, amiket vasárnap bárki megtekinthet. A találkozó szervezőjével, ifjabb Kánya Zoltánnal beszélgettünk.

- Mi az oka, hogy idén ismét Szolnokon találkoznak a veterán szovjet járművek és gazdáik?
- Nem túlzás azt mondani, a tavaly júniusi találkozó olyan jól sikerült, hogy a résztvevők és az érdeklődők szinte követelték a folytatást. Amit talán az is bizonyít, hogy egy héttel a találkozó előtt már többen regisztrálták a járműveiket, mint a tavalyi eseményre. De azt hiszem, az is a siker bizonyítéka, hogy több veterános klub is szervezetten vesz részt a találkozón, sőt a veterán Zsigulisok a találkozóval egybekötve tartja az éves közgyűlésüket.
- Mennyiben más a mostani program, mint a tavalyi?
- A tavalyi találkozót az Alföldi Veterán Börzével egyidőben rendeztük. De ahogy korábban is említettem, végre olyan találkozót szerettem volna, ahol kicsit kevesebb dolgom van, viszont több időm jut a járművekre. Ezért ez a hétvége most csak a találkozóról szól. Az időpontot pedig úgy választottuk ki, hogy két börze között legyünk félidőben, illetve egyetlen más országos találkozóval se essünk egybe. A programban annyi a változás, hogy a nagyközönség számára is nyilvános vasárnapi kiállítással egyszerre veterános verseny is zajlik majd a városban.
- A programnak van egy veterános és egy, a nagyközönségnek szóló része?
- A találkozó résztvevőinek többsége már pénteken délután megérkezik Szolnokra. Szombaton közösen túrázunk a békésszentandrási duzzasztóhoz, illetve megnézzük Kunszentmártonban a polgárvédelmi magángyűjteményt. A vasárnap a versenyé, illetve a közönségé. Azok a járművek, amelyek nem vesznek részt a versenyen, már kilenc órától megtekinthetőek lesznek a Cora parkolójában. Fél tíz-tíz órától pedig ott lesz a verseny befutója, így akár az utolsó feladat végrehajtását is megnézheti a közönség.
- Hogy kell elképzelni a városban zajló versenyt?
- A versennyel az volt a célunk, hogy az ország minden részéről érkező veteránosoknak Szolnokot is megmutassuk egy kicsit. A három percenként induló motorkerékpárok, autók utasainak Szolnok nevezetes pontjait kell megtalálniuk, és ott különböző feladatokat végrehajtaniuk. Ez a verseny, ahogy a veteránozás is, nem a száguldásról szól, hanem a helyszínek megtalálásáról, és a feladatok sikeres teljesítéséről.
- Milyen autókra számíthat a közönség?
- A Zsiguli és Lada márkák minden típusi itt lesz, ahogy a Moszkvicsokból is teljes sorozatra számítunk. Várunk különböző Zaporozseceket, a Volga M24-es több változatát, illetve motorokat és katonai járműveket is. És most nagyon úgy tűnik, hogy Budapestről egy régi, szovjet trolibusz is érkezik. Ha minden jól megy, egy régi szovjet teherautó vontatja Szolnokra.
- Ez a második Szovjet Veterán Járművek Találkozója. Lesz harmadik és negyedik is?
- Nagyon remélem. Úgy tűnik, hagyomány lesz az egyszerinek gondolt találkozóból. Ráadásul, ehhez nagyban hozzájárulhat, hogy idén mind a három napon forgat majd egy stáb, így azoknak is megmutathatjuk a találkozó hangulatát, akik esetleg idén kihagyják.
(A találkozó támogatói: Cora, Remondis, Zagyva cukrászda, Turisztikai és Szabadidő Központ, Császár Csavar Szaküzlet, Péli motorkerékpár gyűjtemény, Koma Pictures, Szolnoki Városi Polgárőr Egyesület)

 

 
Adatvédelmi tájékoztató